22 Ocak 2016 Cuma

Los Angeles Günlükleri

ULAŞIM




Biz Los Angeles'e Las Vegas'dan geçtiğimiz için arabayla ulaşımı tercih ettik. Yol ortalama 4,5-5 saat sürüyor. Los Angeles çok büyük bir şehir olduğundan araba kiralamak şart, haberiniz olsun...









LOS ANGELES'DA NERELERE GİTMELİ

Walk of Fame




Ünlülerin isimlerinin yazdığı yıldızlarla dolu, Hollywood'u Hollywood yapan bir yol aslında Walk of Fame. Tabii ki de Los Angeles'a gidince görmeden olmazlardan ama biz biraz hayal kırıklığına uğramadık desek yalan olur. Beklentinizi çok yüksek tutmayın deriz. Eski adıyla "Kodak Theatre", yeni adıyla "Dolby Theatre" da Hollywood bulvarı üzerinde bulunuyor. Ünlü boksör Muhammed Ali'nin "peygamberimin adını ayaklar altına koydurmam" sözü üzerine yıldızı, Kodak Theatre üzerine asılmış. Biz açıkçası bu ayrıntıyı farketmemiştik, sizler için araştırırken öğrenmiş olduk







Universal Studios


Gelelim Universal Stüdyolarına :))) Biz 1 günümüzü ancak gezeriz diye düşünerek buraya ayırmıştık. Ne yazık ki hayal ettiğimiz kadar büyük değildi ve tahminimizden kısa sürdü. Ama her dakikası gerçekten inanılmazdı. Hayal ettiğimizden bile çok daha eğlenceli, rüya gibi bir dünya Universal Stüdyoları. Biz acaba çok kalabalık olur da sıra beklemek zorunda kalır mıyız korkusuyla, açılış saatinde direk gittik ve "front of line ticket" adı verilen, sıra beklemeden her alana girebileceğiniz biletlerden almayı tercih ettik. Normal biletle arasında çok fazla fiyat farkı yok, ve biz bu hizmetten çok memnun kaldık. Dolayısıyla "front of line" bileti almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. 


Ana kapıdan içeri girince sütudyolara ulaşana kadar yolda cafeler, hediyelik eşya satan mağazalar ve bir çok etkinlik var. Sürekli sağa sola bakmaktan ve gülümsemekten alıkoyamıyor insan kendini. Universal Stüdyolarını tanıtan ortalama 40 dk süren bir gezi var, sakın kaçırmayın! Birçok ünlü yabancı dizinin ve filmin çekildiği stüdyoları görmek inanılmaz keyifli. İnsan kendini öyle bir kaptırıyor ki sanki her an bir yerlerden Brad Pitt çıkıp da gelecek diye ümitleniyorsunuz. Örneğin çoğu bayanın bileceği "Desperate Housewives" dizinin gerçek bir mahallede değil de Universal Stüdyosunda bir sette çekildiğini görünce şok olduk biz:)




Hollywood yazısıyla bir fotoğrafınız olsun
Los Angeles'a gidip de meşhur Hollywood yazısında fotoğraf çektirmeden dönmek olmaz tabii. Hollywood yazısını en iyi görebileceğiniz yerlerden birsi "Griffith Observatory" binası aklınızda olsun ;) Gerçi biz buraya gitmemize rağmen doğru düzgün bir fotoğraf çekmeyi yine başaramadık ne yazık ki :(

Beverly Hills
Kuşkusuz şehrin en ünlü bölgelerinden biri de "Beverly Hills". Buradan gösterişli evleri izleyerek en azında bir kere arabayla geçmek lazım. Ayrıca hangi evin hangi ünlüye ait olduğunu merak ederseniz bu bilgiyi edinebileceğiniz haritalar satılıyor, bilginize...

Malibu Sahili
Birçok dizi, film de geçen Malibu sahili de Los Angeles'da. Pek bir özelliği olmasa da bu bölgeden de arabayla geçip, deniz havasını içinize çekebilirsiniz. Daha öncede belirttiğimiz gibi, Los Angeles'da yürüyerek gezmek imkansız! Mutlaka bir araba kiralamalısınız. Ve hatta bizce cabrio bir araba kiralamalısınız ki kendinizi şehrin büyüsüne kaptırabilin :)

Santa Monica Beach

Santa Monica Sahili... Sonsuz okyanus, uçsuz buçaksız bir kumsal, kumsal üzerinde bir iskele ve iskelede cafeler, barlar... Santa Monica'yı görünce Los Angeles'da yaşamaya karar verebilirsiniz ;) Mutlaka yanınızda havlu götürün ve okyanusta yüzün. Denize girmek istemezseniz bile havlularınızı kumsala serip güneşlenirken etrafı izlemek keyifli olacaktır. Sahilde bir de dönme dolap var, sevenlerin bilgisine. Biz sahilde biraz yatıp yuvarlandıktan sonra, paten kiralayıp okyanus kenarında paten kayma keyfi yaptık (merak edenlere Batı Amerika gezisi notları, video). O sırada eşlerimiz de iskeledeki cafelerden birinde vakit geçirdiler. Paten kaymayı seviyorsanız mutlaka tavsiye ederiz. Santa Monica'dan sahil yolunu takip ettiğinizde yürüyerek ya da patenle ortlama 20 dk mesafede "Venice Beach" diye bir başka beach var. Oraya da ufak bir yürüyüş yapabilirsiniz. Fakat Venice Beach'te biraz güvenlik sorunu olduğunu, evsizlerin bu bölgede biraz fazla olduğunu da söylemeden geçmeyelim.


NE YEDİK NE İÇTİK
Daha önce de bahsetmiş olduğumuz klasik Amerikan fastfood zincirlerinin hepsi LA'de de mevcut. Farklı olarak Hollywood Bulvarında hemen walk of fame karşısında "Hooters" bar var. Mini etekli, göğüs dekolteli, tatlı kızların servis yapmasıyla ünlü bir bar burası. Biz faklı soslarla tatlandırılmış kızarmış tavuk butları yemeyi tercih etmiştik, başarılıydı ama acı sevmiyorsanız "buffalo wings"den uzak durun. Kızlar oldukça sempatikler, ilginizi çekerse rahatlıkla fotoğraf çektirmeyi talep edebilirsiniz.

Santa Monica Sahilinde iskelenin en ucundaki meksika restaurantında yemek yedik biz. Margaritaları şahaneydi gerçekten, ama yemekler de bir o kadar kötüydü bilginize.
Akşam yemeği için Marina Del Rey'de okyanus kenarındaki Cheesecake Factory'i tercih etmenizi şiddetle öneririz. Mükemmel Cheesecake Factory lezzetlerinin manzarayla buluştuğu, iç açıcı bir mekan... Biz Los Angeles'da 2 gece kaldık, ve bir akşam yemeği için burayı tercih etttik. Yemek, servis, manzara, kafalar... herşey çok güzeldi de, gecenin sonu bizim için hüsranla sonuçlandı. Aracımızı Cheesecake Factory'nin valesine değil de hemen mekanın yanında bulunan public otoparka bırakmıştık. Yemek sonrası arabaya döndüğümüzde bir camı patlatılmış ve içinden bazı eşyalarımız çalınmıştı. Bir başka ülkede böyle bir olay yaşamak oldukça korkutuyor insanı... Hemen şerifi aradık, tutanak tutuldu. Ve sonra da araba kiraladığımız şirketi arayarak, ertesi gün arabamızı değiştirdik. Arabadan alınan eşyaların değerli olmaması ve araba sigortamızın hırsızlığı da kapsaması nedeniyle biz bu olayı çok hafif atlattık. Siz siz olun Amerika'da araba kiralıyorsanız mutlaka kapsamlı bir sigorta yaptırın ve navigasyon kiralamayı da ihmal etmeyin ;) Los Angeles insanın kendini kesinlikle güvende hissetmediği bir şehir, sessiz sakin ara sokaklardan kaçınmanızı ve yanınızda fazla miktarda nakit para taşımamanızı da öneririz. Ayrıca sizden para ya da sigara isteyen her evsize de ufak tefek bir şeyler vermelisiniz.

3 gündür Batı Amerika'ya yapmış olduğumuz 10 günlük gezimizden aklımızda kalanları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz yorum bırakarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.  Takipte kalınnnn:)

Sevgiler




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...